Dikanäs

Jag är i Dikanäs just nu. Igår sprang jag på isen och jagade husse & matte. Det är jättekonstigt men de är lika snabba som mig på isen... men det är nog för att jag halkar när jag springer men det gör inte dom. De har konstiga skor på sig också. Mycket underligt! Grannhunden Puck rymde från sin gård och följde med oss ner på sjön en stund. Men när vi åkte iväg blev han less och gick hem. Han är lite läskig.. gigantiskt stor är han också!
image304

Jodå, ni ser rätt. Det är en flytväst jag har på mig. Inte för att det var någon fara att trilla ner i sjön direkt.. isen var 30-40 cm tjock... men den var varm och skön i alla fall!

image311

image312


Kita


I fredags var Kita här och hälsade på. Vi åt mest på olika tuggben. Nu håller Kita på att växa om mig.. attans också. Fast jag är ändå mycket snabbare än henne! Hon måste ha pippilotter på huvudet för att kunna se. Konstigt att vissa hundar har så mycket päls. Jag har nästan ingen päls...

Snömaskin

image294
Det kan behövas... för snö saknar vi här i norrland...

Släktforskning

image291
Zuber, född 1889 England.

"Notes: Ancestor of all modern whippets, first whippet champion; home bred."

Det här är alltså min farfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarfarsfarsfar!
Läste om The Whippet ArchivesLiam & Oscars blogg och var tvungen att släktforska lite!

Zubers sonson:
image292
Shirley Wanderer, född 1900 England

"Notes: Many great whippets of the last century trace back to Ch. Shirley Wanderer and his son Ch. Manorley Maori. They may be regarded as pillars of the breed."

image293
Manorley Maori, född 1902 England

Jag slår vad om att matte inte vet så mycket om sin släkt!

Halfdans svar

Hej!

Här kommer ett svar från mig, fast jag inte blivit utmanad, så känner jag mig manad, så att säga.

1. Jag älskar att prata med alla, både hundar och människor. Jag berättar långa historier och varnar för konstiga saker i skogen och så, ofta tror människorna att jag bara står skäller - men man får ju inte tröttna fast dom är lite tröga ibland.

2. Det bästa jag vet är lååånga promenader i skogen, gärna med en hel flock av kompisar. Helst ska alla komma hem till mig sen och mysa. Kanske sova över. Eller flytta in helt enkelt. Nu när man passerat 15 år så tar det förstås en stund att gå halvmila-prommisen, man måste lukta så länge på alla ristuvor.

3. Jag gillar korv. Det är säkert ovanligt. Jag har en egen korvfabror på stan, matte tycker att vi inte ska gå dit varje helgdag för att det tar över tre timmar innnan vi är hemma igen. Hon är grinig då tycker jag. Det finns väl inget annat att göra som är viktigare på en helg? Det enda som är lika viktigt är att gå in i djuraffären och snoka runt och kanske nappa åt sig en godisbit, tanterna i affären sa att det var okej, man kunde få ta en bit. Bästa affären!

4. Jag tycker att det är kul att åka helikopter. Man kommer så högt upp och kan se allt på en gång. I min menng så den coolaste hunden högst upp, i en helikopter känner jag mig coooool. Fast utanför väsnas den så himla illa att jag glömmer bort att man inte får springa fram och skälla ut den. Matte brukar hålla i mig då.

5. Jag gillar att sitta på en fjällsida och spana ut över miltals med mark, som just är MIN. Jag tar ansvar för allt som händer där och räknar in allt som kommer samt allt som går. Det är kul att leta upp ripor som flyger iväg långsamt för att liksom leka lite med vovvarna. Det är fantastiskt kul att haka på den leken! Det är också jättekul att leka med lämlar, dom sitter och piper och sedan springer dom fram och biter mig i tassen. Då hoppar jag högt och skäller, sedan gör vi om det hela, tills matte komer och hämtar mig. Hon säger att det synd om råttan, men jag VET att dom gillar att leka med hundarna.

6. Jag är ju pensionär nu, men jag har haft lång anställning på Stockholms universitet där jag arbetade som fältassistent åt matte i fjällen i många år. Jag var också anställd som anti-stress-vovve åt alla som var på mattes institution. Det brukade komma folk titt som tätt, ibland gråtandes (människor droppar ur ögonen ibland när det extra synd om dem). Då brukade jag lägga upp magen så dom fick borra näsan i pälsen på mig, och som tips så blir dom alldeles glada när man lugnt lägger tassen på huvudet på dom. Ibland fick jag lång massage av dom tillbaka. Det var ett bra arbete, tyckte jag. Jag blev inbjuden till alla fester, och för mesta blev också matte inbjuden.

Hemska minnen

image289

Efter en promenad till affären och bus i källaren fick vi vänta medan husse och matte hängde tvätt. Iggy upplevde hemska minnen när han såg påslakanet.

Barnvakt åt Iggy

image284
Ikväll passar jag Iggy för hans matte och husse är på teater. Matte följde mig ner till första våningen och hjälpte mig att låsa upp Iggys dörr. Sen sprang vi fort fort fort uppför trapporna hem till mig. Det första jag gjorde var att bjuda Iggy på ett hundkex. Det ska man göra när man får besök, det brukar matte göra när hon får besök. Fast hon bjuder sällan sina vänner på just hundkex... vet inte varför, det är ju jättegott!
image286
Iggy gillar min säng. Men han tycker det är för trångt att ligga två... Så fort jag går och lägger mig reser han sig upp efter ett tag och går och lägger sig på nån matta.
image287
Nä, nu kan jag inte blogga mer, måste gå ut och rasta Iggy. Ska se om vi hittar några intressanta dofter! Höres!

Syns DU i mörkret?

image283
Jag syns då i mörkret och numera gör matte också det!

Nietzsches svar

Så här sa Nietzsche!

1. Jag är inte fascinerad av små bebisar. De är väldigt otäcka!
2. Jag är en lyhörd kille som gärna vill vara matte och husse till lags. Jag försöker i alla fall så gott jag kan. När Pippi sticker iväg på sina utfärder i skogen följer jag bara med en bit och springer snabbt tillbaka till matte och husse och väntar in Pippi.
3. Jag tycker mycket om att vara ute. Det spelar nästan ingen roll vad det är för väder. Ja, det får ju inte spöregna eller så, men annars (om jag får springa lös spelar det ingen roll att det regnar). Pippi är så mesig och vill gå in på en gång när det är lite blött ute.
4. Jag älskar att springa med Pippi. När vi får möjlighet att sträcka ut ordentligt springer jag ifrån henne hur lätt som helst. Hon kan bli lite arg på mig då och skälla på mig och nafsa efter mig :D
5. Jag tycker om att sova och mysa, helst i mattes och husses säng.
6. Jag älskar att äta. Matte och husse hävdar att jag måste hålla igen lite annars kommer jag aldrig att få något utställningscert. En domare tyckte att jag var några hekto för tung (dumma människa). Men vad bryr jag mig om det och matte och husse tycker i alla fall att jag är den snyggaste hundkillen i världen

Pippis svar

Pippi antog utmaningen. Så här sa hon!

1. Jag är väldigt fascinerad av små bebisar. De är så gulliga och mysiga!

2. Jag är inte lätt att fostra, tycker om att gå mina egna vägar, hela tiden (försöker också när vi är ute, fast jag går i koppel).

3. Jag tycker om att busa, bädda, snurra runt som en tok i bädden och skälla. Matte och husse blir inte så glada när jag skäller, men jag blir så till mig att jag glömmer bort att inte skälla. Hur ska jag annars uttrycka min ystra glädje. De får minsann tjoa när de är glada!

4. Jag älskar att springa ifrån Nietzsche, vilket jag bara gör på myren, i snön eller i skogen där det är mycket träd. På rakorna springer han ifrån mig, den rackaren. Jag saknar LC-banorna!

5. Jag tycker om att sova och mysa, helst i mattes och husses säng. När de inte ser kryper jag in under täcket.

6. Jag är inte förtjust i små skälliga, vita, lurviga hundar. De vill jag gärna sätta på plats.


Renkött

image282
Snälla husse, bara en liiiten bit?

Jag fick smaka en liten bit! Det lönar sig att tjata!

Tittut!

image280


Gammlia Julmarknad

Efter frukosten gick jag, husse och matte till Gammlia. Det var jättemycket människor där! Luktade gott överallt, renkött, korvar, munkar och en massa annat. Tyvärr finns det ingen snö kvar.. det var lerigt och blött. Fruktansvärt jobbigt att försöka hoppa mellan vattenpölarna. Husse köpte renkött, jag fick ingeting.......

image278


Så här borde det ha sett ut...
image279

Elsas svar

Hej,

Jag heter Elsa och är en så ovanlig och speciell tjej att alla övriga svar på utmaningen egentligen är överflödiga...men bara för att du är du Zero, flirt, flirt... så avslöjar jag väl några av alla mina goda egenheter:

1. Jag ÄLSKAR att ha täcke på mig! Gärna flera stycken...om husse eller matte inte brer på mig "brummar" jag tills de fattar. Tänk vad tröga de kan vara ibland.

2. Min bästa plats inomhus, förutom i sängen, är soffan i hallen där jag har full koll på läget, samtidigt som jag ligger väldigt skönt på min egen kudde.

3. En gång har jag stulit en kycklingfilé från skärbrädan på köksbordet...och en gång en fläskfilé...nästan, fast dumhusse kom på mig och blev jättearg. Så nu har jag slutat med det!

4. Av alla pojkar är jag allra mest kär i dig Zero. Av alla hundar är jag mest kär i Twiggy... fast hon är lite jobbig när hon drar i mina snygga halsband!

5. Om jag ska flytta hemifrån så vill jag flytta till Kalle, Twiggys husse...eller kanske till dig Zero, fast din matte har blivit så snål den senaste tiden...och sen har jag hört att man inte får sova i sängen hos dig...jag fattar inget!

6. Jag kan få Milton att skrika som en liten gris! Där ligger Chili i lä...om ni fattar!

Slick, slick loverboy...jag spårar upp dig nästa gång du är ute!
/Elsa
image277

Filmtips


I helgen har jag sett 102 dalmatiner. Den gick på tv. Jag satt som klistrad, den var jättespännande!! Mer hundfilmer tack!

Ser ni vart jag ligger föresten? Sakta men säkert närmar jag mig soffan och fåtöljen... hehe.. Matte och husse anar ingeting. Sscchh!

Silvios svar


Blomkål, nån...? Varsågod!

1. Det bästa jag vet är att springa efter ekorrar, jag blir så glad när jag ser dem att jag till och med tror mig kunna klättra i träd. Har jag bara bra fart så kommer jag faktiskt ganska långt upp i trädet och det gör bara lite ont då jag trillar ner.

2. Jag och matte är jättefrusna av oss och tycker inte alls om att bli blöta och frusna. Vi älskar däremot att ligga och mysa under mattes alla täcken och filtar och då ligger jag helst av allt sked med matte.

3. Jag är glutenallergiker och får jättejätteont i magen då jag har lyckats att tigga till mig en macka av någon ovetandes. Men det tar jag så gärna för det var ju korven ovanpå mackan som jag ville ha.

4. När matte och husse myser i soffan kan jag inte låta bli att retas med dem! Då fiser jag alldeles ljudlöst med desto mer osande. Då brukar det bli fart på dem!

5. Matte och husse vet inte detta egentligen, men jag är jättekär i en weimaranerflicka som heter Labolina. Jag försöker dölja det lite eftersom annars kanske matte blir lite sotis.

6. Jag är uppvuxen i en lastbil och har avverkat 60 000 mil tillsammans med husse och jag tycker fortfarande att det är rofyllt och avslappnande att åka allt som rullar, särskilt om det finns en V8 under huven. Om husse inte är hemma så brukar jag titta efter alla lastbilar som passerar eftersom han kanske sitter i någon av dem.

/Silvio

Biltvätt

image272
Ni kanske märker att det blir en massa blogginlägg ikväll. Matte är så otroligt lat! Hon fotograferar en massa på dagarna men hjälper mig inte att skriva och lägga upp bilderna på min blogg.
På bilden ser ni mig i bilen som torkas av stor hårtork efter att vi badat bilen. Inte särskilt spännande.. *gäsp*

På tal om ekorrar..

image270
Tro inte att det är ekorrfri säsong nu lilla vänner.. hehe..

image271
Jag är honom på spåren!

Bussen till stallet


Har glömt berätta att jag fick följa med matte till stallet för ett par veckor sen. Vi åkte buss dit! Är man hund måste man sitta längst bak i bussen. Ganska diskriminerande tycker jag.. Jag tänkte då inte sitta på ett kallt golv minsann, och det slapp jag. På golvet går det ju inte att se ut heller.
I stallet stängde matte in mig i boxen när hon skulle plocka hästbajs. Jag fick inte hjälpa till, fast jag försökte i början tills hon blev sur. Sen stängde hon in mig där när hon skulle göra hästens mat. Då tjöt jag i högan sky för att visa mitt missnöje. Då fick jag följa med henne i allt hon gjorde. Bära vatten och hö till hagarna. Sopa golv. Det var inte så kul i stallet, jag fick inte springa lös eller busa med hästarna, fåren och grisarna.

Lewis svar


1. Min största passion här i livet är MAT och jag äter allt och då menar jag verkligen ALLT! Jag äter gärna tex. bajs, värmejus och spyor jag hittar ute. En gång åt jag upp ett helt kilo okokt ris, fler saker jag ätit genom åren är: Mjöl, oboypulver (1 kilo) X antal godis och chips skålar, hela kycklingben, massor med choklad inlusive pappret runt, mängder med husses och mattes mat har jag även försett mig med. När jag är på 4H brukar jag gluffsa i mig ko- får- och kaninpellets så fort jag får chansen, jag äter tills jag spyr!

2. Min andra passion här i livet är vatten! Jag älskar att bada! Jag badar året runt. Jag har plurrat genom isen ett antal gånger. En gång fastande jag i en liten isvak, efter att matte och hennes syrra skrattat en halv timme hjälpte dom mig upp..

3. Jag sover alltid i sängen. Jag kan nästan inte somna annars. Varje kväll lägger jag huvudet på sängkanten sen står jag där tills husse och matte säger att jag får kliva upp i sängen.

4. Hur mycket jag än tycker om vatten så hatar jag att bada hemma! Mycket märkligt tycker matte..

5. Ibland är jag lite trög. Tex så krävdes det att jag blev sparkad i huvudet, biten på ryggen och nästan nedmosad av en häst innan jag fattade att jag skulle hålla mig undan! (Fast ibland glömmer jag det där och går fram ändå och säger hej)

6. Jag tycker det är hur kul som helst när små hundar blir irriterad på mig! Ju surare dom blir desto roligare för mig! Tillslut är jag så exhalterad så jag vet inte vart jag ska ta vägen, då brukar jag slita tag i deras koppel och springa, att dom inte hinner med och släpas fram bryr jag mig inte ett dugg om!
/Lewis

Iggys svar


Vaddå "inte minst" men med "inte" överstruket??? Morr!! Jag är faktiskt en stor & stilig kille, så det så!!

Här kommer iaf svaret på utmaningen:

1. Jag HATAR igelkottar!! Har inlett ett enmans (förlåt, en-tax) utrotningskrig mot dom. It's a tough job, but someone's gotta do it.

2. Jag gillar att stjäla mattes smutsiga trosor ur tvättkorgen och tugga sönder dom. Perverst? Näe, inte då!

3. Det står "strävhårig" i mina papper, men jag är inte ett dugg sträv, min päls är jättemjuk och len.

4. Jag brukar sova i husses & mattes säng, helst under täcket.

5. Det här är lite pinsamt, men en gång råkade jag förirra mej in inuti mattes påslakan och hittade inte ut igen utan fastnade med nosen i dom där små öppningarna längst upp. Till råga på allt ramlade jag ut över sängkanten och blev hängandes i en lakanspåse...

6. Det absolut roligaste jag vet är när husse tar på sig sina gröna kläder och tar fram hagelbössan och hundpejlen ur vapenskåpet, då vaktar jag på honom så att han inte smiter ut och jagar utan mej. Jakt är det bästa som finns!!
/Iggy


Utmanad


Jag har blivit utmanad av Justus! Utmaningen går ut på att tillkännage sex ovanliga eller speciella saker om sig själv och att skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag tycker om att ligga i matte eller husses knä när de sitter i fåtöljen. I mattes knä ligger jag med rumpan mot henne och huvudet vilandes mellan hennes knän. I husses famn är det bättre att ligga och vila huvudet mot hans axel.

2. Jag gillar röd paprika och gröna oliver, men andra grönsaker står jag gärna över! Frukt åt jag när jag var liten men nu tycker jag det mesta är surt och äckligt! (Nej matte lägg ner tankarna om att jag ska bli vegetarian..)

3. Jag hatar smulor (från kexben) i min bädd. Lika mycket hatar jag när mina filtar knölar ihop sig. Då trampar jag runt och gnäller i stor frustration. Ibland kommer matte till undsättning. Det bästa är när hon kardar min fårskinnsfäll, då blir det såå mjukt och skönt att ligga i bädden.

4. Jag avskyr schäfrar, de är fula.

5. Jag är en utmärkt ekorrjägare! Finns det någon som hoppar i ett träd ser jag den alltid först. Jag har t o m fångat en ekorre en gång. Men matte skrek så hemskt att jag spottade ut den och lät den hoppa iväg. Det gör jag inte om kan jag lova!

6. Ett par gånger per natt tassar jag in i matte och husses sovrum för att kolla om de fortfarande ligger kvar i deras säng. Än har de inte rymt iväg någongstans nattetid men man kan aldrig vara säker!

Jag utmanar Milton, Saga, Elsa, Silvio, Lewis Nietzsche & Pippi och sist men inte minst Iggy! (Har man ingen blogg eller hemsida går det bra att svara i en kommentar så publicerar jag svaren i ett inlägg!)

Hmm, det där blev visst fler än sex hundar men men...
Jag är en hund, jag kan inte räkna...


RSS 2.0