Elsa (den andra)

I e.m fick jag leka med mattes kompis Jennys hund Elsa (hängde ni med?) Det var jättelänge sen jag träffade henne. Det var superroligt!
image170
Elsa
image171
Vi sprang och sprang.. och sen sprang vi lite till!
image172
Hallå! Vad gör du där nere Elsa? Kom hit upp istället!
image173
Elsa är ingen vinthund har jag kommit fram till. Hon gillar vatten! Det är det enda som är lite konstigt med henne.
image175
Kan du ge mig min godis nu tack?

Dogsmart spel




Söndagens ekorrjakt

image163
Jag är er på spåren era små ludna odjur!
image166
Matte och husse letade inte ekorrar. De letade tråkiga svampar. Hur kul är det? Nä, ekorrar ska man leta när man är ute i skogen!
Tyvärr hittade jag inga ekorrar, de hade gömt sig väl... Däremot hittade jag två döda fåglar! Åh så skönt att få lite golukt på sig.
image164
Det tyckte inte matte och husse. Matte såg när jag rullade mig och vid nästa bäck tvättade husse av mig med vatten och mossa. Taskigt... och som om inte det vore nog så fick jag duscha när vi kom hem sen.
image169
Var ändå snäll och hjälpe husse bära ved till brasan. Hade en baktanke i och för sig.. ville få ligga vid elden och torka halsen som var blöt.
image165
Mmm.. varmt och skönt.
image167
Korv fick jag smaka idag också. Mera sånna här utflykter tack! (Minus badningen)
image168
På vissa ställen var det rött överallt!

Skyfall

image162
Det blixtrar, dundrar, riktigt öser ner och matte tvingar ut mig! Nej, jag tänker inte kissa.. Det kan du glömma! Och håll paraplyet över mig matte. Annars blir jag ju blöt på huvudet. Urrrrs för vatten!

Lördag vid Grössjön

image161
När gresshoppa-täcket åker på betyder det utflykt! Jippi! Jag trodde vi skulle på ekorrjakt men det enda jag fick syn på var en groda. Den var inge rolig. Klättrade upp på en jättegammal sälg. Det är bra med utsikt. Vill gärna ha koll på flocken.
Medan matte och husse grillade korv fick jag nöja mig med blåbär. Taskigt eller hur?  Som tur var fick jag en korv när de hade ätit klart.

I valet och kvalet

image158
Kom hit Saga! Inte behöver du följa med din matte. Stanna med mig och Elsa istället.
image159
Neeeej! Kom tillbaka!


Miltonträning

Hur den går kan ni läsa om här!


Den farliga pirathunden. ;)

Hej då alla djuren

image155
Igår gick vi till Gammlia och sa hej då till alla djuren för den här sommaren. (Och vissa för alltid, nu vet jag vart grisöron kommer ifrån, huva... ) Det var stora får- och getdagen. Jag tyckte jag hade kunnat få prova valla får men det tyckte inte matte.
image156
En av hästarna är över 30 år gammal!! Den stod i mattes stall i Ersmark när hon var liten.

Ikväll har jag och matte joggat 4 km. Vi springer 3 gånger i veckan. Det är roligt men jag får inte stanna och lukta så mycket som jag skulle vilja.. Det är mycket som luktar gott nu!
Jag och matte var nyss ut och träffade Milton, Elsa och Twiggy. Ville vända när jag såg Milton men matte drog med mig trots mina protester. Sen tvingade hon mig att stå still så Milton fick nosa mig i baken, gud så fräckt! Men han kanske inte är så farlig i alla fall.. Accepterade i alla fall att han också skulle få vara där. Men jag tänker inte leka med honom, det kan matte glömma!

Jag vet vad jag ska bli när jag blir stor!

image150
Jag ska bli kapplöpningshund!
image151
Hade ingen aning om vart vi skulle när jag hoppade in i bilen igår. Det var jättemycket hundar när vi kom fram. Tiger och Texas var också där. Efter nån timma förstod jag. Fick se en glimt när en hund sprang efter trasan! Åh vad kul!!! Ska jag få springa!? När matte? När? När? När!? Det var såå jobbigt att vänta men till slut fick jag springa!


Men jag fick bara springa en pyttebit. Vad är det här för skämt? Men jag tog trasan i alla fall. Det var två köttbullar i den, gott! Rösten i högtalaren sa att jag jagade bra.


Men sen fick jag springa ett helt varv! Sprang med Nietzsche. Husse klantade sig och släppte mig inte samtidigt, men i sista kurvan spurtade jag och sprang om. Det är min hare! Min konditionsträning med matte gav resultat. (Det är jag i blått täcke)
image152
Tre tikar som sprang efter mig och Nietzsche.
image153
Texas sprang och jagade trasan för första gången. Han har aldrig varit med på LC heller. Han tyckte det var kul!
image154
På kvällen samlades hela flocken för middag. Det var roligt men jag var trött. Jag åt och sen somnade jag. Mattes mamma är snäll, hon bäddade ner mig.

Regnig dag..

image146
Det regnar och regnar, väldigt otrevligt.. Jag och matte åkte till djuraffären i e.m för att inhandla lite godis. Går det inte att vara ute och springa så kan man ligga inne där det är varmt och torrt, och tugga på smaskiga ben!
image147
Jag fick välja vilket jag ville ha.
image148
Grisöron gillar jag!
image149
Men det var inget vanligt grisöra! Det var nåt annat.. blä! Gick och hämtade tjurmuskeln som jag vet är god!

Råkade kissa inne på affären. Det får man tydligen inte göra. Matte skämmdes, men blev inte arg på mig. Hon tyckte det var hennes fel som inte höll koll på mig. Ja mitt fel var det då inte! Det stod ju ett träd där inne. Träd är till för att kissas på! Trodde inte att jag skulle få mitt godis när vi kom hem men det fick jag, vilken tur!


Bus med Stumpan

image145
I e.m när matte kom hem från jobbet och vi skulle gå ut mötte vi Stumpan. Det blev bus med henne istället för att gå en promenad. Det är såå roligt att busa med henne! Först sprang vi runt, runt, runt. Sen hade vi brottningsmatch!


Fotbollsfredag

image144

-Är du med Texas? Spring åt höger!

I fredags for vi ut till Täfteå och hälsade på Tiger och Texas. Vi spelade fotboll. Jag var målvakt, Texas forward och Tiger fick vara ensam på sitt lag. Han hade inte en chans.. hehe. Sen sprang jag och Tiger och jagade Texas, det var jättekul! Till slut blev vi så trötta att jag och Tiger somnade nos mot nos under bordet.

ZERO HERO

Så stod det på ett par t-shirts några människor hade på sig på Noliamässan. Att matte inte hade med sig kameran var ju KATASTROF!! Tyvärr gick de inte att köpa.. Vettiga människor som hade dem på sig i alla fall.

Tro inte att det var min idé..

image142
Klick, klick, klick.. hur många fler kort ska du ta matte? Jobbig är hon..
image143
Som tur var kom Elsa ut och räddade mig!

Dangerzone...

image140
Hmm, kan man kanske våga leka med Elsa trots att Milton är i närheten?
image141
Fick jättemycket godis, behövde bara sitta stilla på gräsmattan bredvid matte. Höll ett öga på Milton men han tuggade bara på bollen han fick låna av mig. Busade med Elsa, hon är söt.

Daniels blogg kan man se mer bilder från lekstunden.  

Mera Saga

image139
Imorse träffade vi Saga igen (och Sagas matte förstås). Saga är en Berner Sennen tjej på bara 13 veckor. Jag visade hur fort jag kunde springa. Hon blev jätteimpad!
Hon väger nästan lika mycket som mig nu men kan gå under mig(!) Matte säger att hon ska bli jättestor och att hon snart kommer växa om mig. Nåja.. springa om mig kommer hon aldrig att göra!
image138
Nykomlingarna måste läras upp! (Har tidigare visat Milton att is är jättegott!)

Va!!??

image135
Har ni sett vem som har varit inne hos mig!? Matte trodde aldrig att jag skulle få reda på det, men jag hittade bildbevis! Milton har varit här, legat i mitt rum och tuggat på mitt ben! Grrrrr...

Vem har tagit bollen?

Igår morse när jag och matte var ut hittade vi en jätterolig boll med lagom mycket luft i vid fotbollsplan. Nu i morse var den borta.. *snyft* Vem har tagit den? Jag ville ju leka med den idag igen.
image136
Träffade Saga, nya valpen på Berghem. Men det var så varmt ute att jag orkade inte busa nåt med henne.. Var jättehungrig också så jag kastade mig över maten när vi kom in. Matte såg jätteförvånad ut. (Brukar ju inte ha någon vidare aptit på morgonen annars)

Bilden på Saga är "lånad" från Daniels blogg.

Värsta bästa eftermiddagen!

image132

När matte kom hem idag gick vi till Gammlia och hälsade på djuren. Fårvalparna hade vuxit jättemycket!
Jag har hört från Milton att de säljer våfflor på Frk. Fjällströms kafé och de ville jag såklart testa! Matte fick nöja sig med en dricka medan jag fick en hel våffla! Supergott! Att det är jättevarmt idag är också underbart!
image134
Sen satte vi oss i gräset för att vila och då fick jag ett grisöra att tugga på, toppen! Undrar om dagen fortsätter i samma stil? Kan knappt vänta för att se vad jag får till middag!



Borta bra, hemma BÄST!

image130
Ursäkta att jag inte har bloggat nåt på en hel vecka som jag har varit hemma. Men jag har varit alldelens för upptagen med att umgås med husse och matte. Tiden utan husse och matte var ok.. i början var det kul men sen ville jag bara att husse och matte skulle komma hem till mig igen! De var borta jättelänge! (18 dagar)

Det var jätteroligt att vara i fjällen med husses pappa. När jag hade varit där i lite över en vecka åkte vi bil till Umeå igen och jag fick sova en natt hos mattes kompis Nina. Det gick bra även om jag hellre hade velat stanna kvar i Dikanäs och springa på fjället.
Nästa dag lämnade Nina mig hos mattes bror och hans sambo. Där var det ok. Minus för att de inte var lika morgonpigga som jag! Fick fara ut och cykla vilket var jätteroligt. Åkte bil också för att träffa en 6 månaders whippet. Han ville busa men det ville inte jag. Då saknade jag husse och matte jättemycket! Var inte alls på lekhumör med en liten barnrumpa.
image131


RSS 2.0