Berghems nya Tiger


image55
Idag träffade vi ytterligare en ny medlem i berghemsmaffian. Norpans nya lillebror Tiger, 8 v. Han blir nog rolig att busa med när han är lite äldre.
image54
Innan vi träffade honom så gick jag och Iggy på långpromenad i skogen. Det var ekorrar överallt, jättekul! Iggy såg inte dem men det gjorde jag! Skällde ut en efter noter.


Vilodag

Idag har jag haft en vilodag. Vi cyklade en bit även igår så matte tyckte mina muskler kunde få en vilodag. Fick dock busa med några kompisar både i morse och i eftermiddags. Har lite ont i benen efter allt springande bredvid cykeln så det har varit mycket skönt att få ligga och vila och gnaga på min tjurmuskel idag.
I morse fick jag se den nya berghemsbon. Det var en liten tjej! Men hon var för liten för att hälsa på, hon måste växa lite till först.

Har jag berättat att jag blev anfallen av en ful, sur schäferkärring i lördags? Var på väg med husse och matte för att hälsa på en kompis då denna elaking kastar sig ut från sin tomt och skäller och hugger mot mig. Bäst att tjuta högt tänkte jag innan hon hunnit ta en del av mig..
Som tur var kom hennes matte flygandes och brottade ner henne. Läskigt...
Sen igår när vi cyklade var det en golden retriever som ville göra samma sak mot mig. Men den hunden var kopplad tack och lov. Hemska hundar jag har träffat på den senaste tiden. Höll även på att möta "stubbsvanshunden" igår (han som bitit jättemånga av mina kompisar) men då vände matte och jag eftersom han gick lös.
Usch vilka otäckningar det finns!

Storleken har ingen betydelse

image51
För några dagar sen fick jag ett mail med lite bilder (ok, matte fick mail). Det var bilder från när Iggy var liten. På översta bilden är även Legacy med, en gammal klasskompis från senaste hundkursen jag gick.
image52
Liten trött Iggy.

image53
Liiiten Iggy.

Ny cykelsele

image50
Jag har fått en ny cykelsele. Den är jätteskön! Idag har vi invigt den och cyklat 2,5 mil! Först cyklade vi till husses mamma och fikade. Sen cyklade vi hem för att vila. Efter ett par timmar cyklade vi till Ersmark och hälsade på mattes föräldrar. Dit är det 1 mil, men vi cyklade ganska lugnt, 40 minuter tog det innan vi var framme. Där fick jag ingen mat, jättekonstigt. Brukar alltid få mat där.. fick vänta med middagen tills sent ikväll då vi hade cyklat hem. Då var jag jättehungrig!

Läggdags

image48
* Jaha, måste jag borsta tänderna ikväll? Jag behöver lite hjälp..

* Smakar gott!

* Jag har en grön bamsetandborste, den är mjuk och bra.

Iggy?



Idag när jag såg på tv tyckte jag mig se Iggy. Det var inte han, men det var ganska likt!
Han är ute på Holmön nu och har det lika bra som taxen i reklamfilmen, jag ska hälsa på honom där i sommar.

Eftermiddag med kompisar

image41
Frågade om Iggy skulle med ut  i e.m. Det ville han. Vi gick i över en timma i skogen och sen åt vi lite gräs när vi kom hem. Det var varmt och skönt ute idag.

image42
Vi passade även på att sola lite inför beach 2007.
image43
Iggy har fått fin färg redan.
image44
Sen trodde vi att det kom en inkräktare på andra sidan grönområdet.
image45
Men det var bara Elsa!
image46
Elsa är fin...
image47
..och rolig att leka med! Jag var på goshumör och ville kramas lite.


Zero bollar!

image40
Titta vad matte har köpt! Tennisbollar som är märkta med mitt namn.

Tennisbollen

image39
Jag gillar min tennisboll!

Grössjön

image33
Här kommer bilderna från utflykten till Grössjön. Det var jätteblött på ena sidan om sjön.. det tyckte jag inte om. Gick på spångbräder där det fanns.
image34
Drickpaus. Jag hade på mig mitt nya täcke så husse och matte ska se vart jag är någonstans. Inte för att det behövs, jag lämnar aldrig flocken utom synhåll.

image35
Hittade en liten koja jag tyckte matte kunde fotografera mig i.
image36
Trots många försök fick jag inte loss pinnen på stenen. Den satt fast i den dumma mossan..
image37
Korv till lunch. Jag behöver inte grilla min, den äter jag fort upp som den är. Tyvärr fick jag inte äta upp allt på en gång för husse..
image38
Bilfärd hemmåt.

17 maj 2005 - 2007

image49
Igår den 17 maj var det 2 år sen jag flyttade hem till husse och matte! Husse och matte gick inte till jobbet igår, för min skull.. tror jag... Istället tog vi bilen till Grössjön och grillade korv. 3 h var vi ute, det var jättekul! Bilder kommer..

Halvdag på jobbet

Idag kom husse hem till mig på lunchen. Det gör han alltid när han har kontorsdag i stan. Men efter att vi hade varit ute och promenerat och husse skulle fara säger han:
-Vill du följa med? Dum fråga, klart jag vill det!
Det finns i och för sig inte så mycket att göra på husses jobb, men jag har roat mig med en tom kartong och ett gummiband. Jag har lärt mig att gummiband kan göra ont...
På fikarasten fick jag träffa en bearded collietjej som heter Dixie, hon var jättesööt!
Det är jobbigt att vara på kontoret, fast husse hade tagit med fårskinnet ville jag hellre sitta i hans knä. Då kan jag se ut genom fönstret. Det fick jag inte, han tyckte det blev svårt att jobba då. Det kan jag inte förstå..

Var det en dröm?

I natt vaknade jag av att någon låste upp ytterdörren. Det var HUSSE!! Jag blev överlycklig över att se honom, trodde nästan att han hade flyttat och lämnat oss.. Men i morse när jag vaknade av att matte var uppe och gick var jag inte säker längre. Var det verkligen husse jag hade sett i natt? Kanske jag bara drömde att han kom hem. Matte sa åt mig att lägga mig igen. Var lite skeptisk, skulle hon inte gå ut med mig på morgonen? Sov vidare för jag var faktiskt jättetrött. Vaknar några timmar senare av att husse kommer ut från sovrummet, vilken lycka! Han är hemma!

Gammal och grå?

image29

Har ni sett vad matte har gjort!? Bilder för att jämföra hur gråhårig jag har blivit. Taskigt.. Hon har gjort likadant med brorsan Tiger. Jag tycker då att vi ser mycket stiligare ut nu!

image30
Tiger hade kolsvart huvud när han var liten.

image31
Tiger 4 ½ vecka

Lure Coursing-träning

image28

Auuuuuwoouuwoooouuuuoooouuuoooou!

Idag fick jag springa med en annan hund som skulle ta licens, Nietzsche. Matte orkade inte hålla i mig så det blev tjuvstart. Inte för att jag bryr mig om det.. hon får väl hålla i mig bättre nästa gång om det nu är så viktigt när jag får starta.
Sen väntade vi och väntade... jag skulle få springa rakbana en gång men det tog längre tid än väntat så vi for hem istället. Taskigt av matte. Fick mycket mat när vi kom hem och nu vill jag bara sova. Hoppas jag inte blir lika dålig i magen som förra helgen när jag hade sprungit. Det var inte roligt då... matte var borta hela dagen och jag kunde bara inte hålla mig. Det luktade inte gott när matte kom hem..

Solig söndagmorgon

image27
Vaknade, matte ville äta frukost innan vi gick ut så då åt jag också. Sen sov jag en stund till medan hon tittade på tv. Gick sen ut för att leka lite med frisbeen. Springa, hämta, få korv, springa igen. Jättekul!
Träffade ingen annan hund ute, tråkigt. Råkade träffa en humla när jag skulle kissa. Den blev arg och matte rädd. Hon är så fjantig, rädd för allt som flyger. Jag gillar att jaga sånt som flyger. Matte tycker inte om när jag gör det eftersom det har slutat med veterinärbesök, kortisontabletter och sånt. Nu ska jag vila för mitt på dagen ska vi till Bullmark och spring LC!

Låång cykeltur

Idag har jag sprungit hela vägen till mattes föräldrar, de bor en mil bort. Matte den latmasken satt på cykeln. Det var jobbigt men jag fick mat och vatten av mattes mamma när vi kom fram (får alltid mat av henne, hon tycker att jag alltid ser hungrig ut). 
När vi nästan var framme såg jag en igelkott vid sidan om vägen. Skällde som besatt men inte släppte matte lös mig för det, dumma matte. Jag skällde så mycket att en vacker tjej kom springandes för att kolla in vad som hände. Jag gick hundkurs med henne för ett år sen och hon hade nog inte lyckats glömma snygga jag. Tyvärr kom hennes matte och tog fast henne innan något hann hända.  Vi cyklade vidare och igelkotten klarade sig... för den här gången i alla fall.

Huh?

image23
Har ni sett vad barnen har gjort!? De har satt upp laminerade "skyltar" i våran lilla skog där vi går på morgonen.
Nä, vem vill leka i bajs? Inte då jag. Men jag vill inte leka i skräp heller....
image24


Sen har det även kommit upp en annan skylt där vi bor.
image25
Jag kan inte förstå varför sådana skyltar finns!? Jag tycker att vi ska få vara överallt. Upprörd blir både jag och mina hundkompisar. Diskriminering är vad det är! Fast vi fortsätter leka på gräsmattan där skylten sitter. Leka är ju inte detsamma som att bli rastad.

Hälsning från husse

image22
Husse är borta. Han har varit borta jättelänge men imorgon ska han komma hem. I förrgår fick jag ett vykort från honom.

Mer bilder från LC i Bullmark

image21
Alla bilder tagna av Anna Björklund.

Årets första Lure Coursing!

image18
Först fick jag vänta i evigheter för att springa ett lopp ensam och därefter vänta jättelänge igen för det andra loppet. Jag ville absolut inte sitta i bilen som de flesta andra hundar och det verkade matte fatta så jag fick stå bredvid henne och titta på när de andra hundarna sprang. Jag fattar inte varför vi inte kan få springa allihopa samtidigt och hela tiden.. Man ska vänta och vänta och vänta för att därefter vänta lite till. Döööötrist!

image19
Fick låna ett blått snyggt linne för att domaren skulle kunna se skillnad på mig och brorsan. Det är väl inga problem? Jag är den som alltid ligger först!
image20
Brorsan Tiger som jag sprang med. Domarna tyckte att vi båda sprang jättefint!

image16
Jag fick träffa min pappa Nelson (Carry On Pastrami) för första gången! Han var mycket mindre än mig. Han är nio år och pappa till många whippar. Jag har nog jättemånga halvsyskon. Han sprang han också.

Race på Nydala

image15
I Fredags åkte vi allihopen till Nydala för att springa i sanden. HUR kul som helst!!

1:a maj

image12
Vi samlades utanför LO:fackens hus. Några andra tappra hundar förutom jag själv hade slutit upp.

image14
Men det var bara jag som gick bland fanbärarna! Gick nästan längst fram.

image13
Allra längst fram gick en massa människor som var oerhört högljudda! Trummor, trumpeter och en massa oljudssaker hade dom. Det lät nästan lite läskigt men jag skötte mig snyggt i alla fall.

RSS 2.0