Jäkla geting

Det gör ont!! Dumma dumma geting. Matte tycker jag får skylla mig själv som jagade den.. dumma matte. Dumma geting och dumma matte. Fast matte är snäll också, jag har fått medicin och nu så sitter hon och gosar med mig. Men jag ska ge igen nästa gång jag träffar getingen, vänta bara...

Oscar

image104


image105


image106

http://nimby.net/


Flocken splittrad igen..

Husse har rest till fjällen, utan mig och matte. Skäms! Han kommer inte hem förren på söndag. Kameran tog han med sig också. Tur att matte har lite bilder på lager så vi kan uppdatera bloggen.
Ikväll när jag och matte gick ut mötte vi Elsa och hennes matte. De följde med oss till Ica och passade mig när matte gick in och handlade. Vi träffade en skitful schäfer. De är verkligen jätteäckliga! Jag skällde ut den duktigt! Jag gillar inte schäfrar.

Mina ulliga kompisar

image97
Fårtackan Josra på Gammlia.
image98
Hälsar på baggen..
image99
..och på en fårvalp.
image100
Kom igen! Jag vill busa!
image101
Gömma sig bakom morsan Broka är lite fegt tycker jag.
image103
Efter ett tag kom Sigurd fram och hälsade.
image102
Hästen.

Idag fick jag smaka nykärnat smör av några snälla tjejer på gammlia. Gott gotti gott gott!

Pirater

image96
Midsommarhelgen fick jag tillbringa med husses pappa. Matte och husse skulle åka bort och hundar fick inte följa med, taskigt...
Det var ganska skoj att vara hos husses pappa. På lördagen for vi ut och cyklade. Det som var mindre bra var att husse och matte hade glömt min biabädd. De trodde att jag skulle nöja mig med att ligga på fårskinnet. Aldrig! Vad tror de jag är för nåt, en bearded collie eller!? Här liggs inte på hårda underlag.
Nåja, jag löste det genom att ligga i soffan (men bara när husses pappa inte var hemma). Han upptäckte tyvärr mig en gång och då blev han arg... Skyll på husse och matte säger jag som lämnar min säng hemma!
image95


Önskar alla mina bloggläsare en..

image94

Ännu en e.m hos djuren

image91
Nu fick jag häsa på geten Enok. Men han gick iväg sen den tråkmånsen.
image92
En av de två små kalvarna. Jätteliten!

image93
Idag hittade vi igen fåren. Men de var bakom dubbla stängsel så jag kunde inte gå fram och säga hej.

Springarlinne

image88
Idag fick jag post!
image89
Det var mina nya lurecoursing-linnen. Jättesnygga och passade perfekt! Oscar och Liams matte har varit snäll hjälp mig köpa två st. Finns inte att få tag på här uppe i norr. Ända från Malmö kommer linnena ifrån. Stort tack!



Djuren har kommit

image87
Djuren har kommit till Gammlia! Jag och matte gick dit idag för att ta lite kort och träffa fjällkon med kalvarna igen. Matte trodde att jag blev rädd för dem när vi var där i måndags. Igår bevisade jag att så inte var fallet då jag hoppade över staketet in i deras hage. Matte tvingade mig dock att hoppa tillbaka illa kvickt.
Idag var tyvärr inte kossan och kalvarna där. Jag hörde får inne från ladugården så jag misstänker att kalvarna var där inne också. Imorgon ska vi gå dit igen så kanske träffar vi dem då. Vi bor bara några minuters promenad från Gammlia så vi är där ganska ofta. Roligt ställe.

image90

Sen när vi kom hem till gården var Stumpan ute. Fick busa en stund med henne, det var såå roligt!

Norrmjöle

image82
Jag och husse fiskar. Husse fick bara sten..
image83
Spanar efter pirater.

image84
Full fart till matte och godisarna!
image86
Hon trodde inte att jag kunde plocka upp godisarna från botten. Men vadå? Det är ju bara att blåsa ut när nosen än under vattnet. Hemskt svårt..

Jag ser nästan allt..

image80
..från min balkong!
image81
Va? Vem är det som skäller? Tiger! Ja just ja, han bor ju där med Norpan.

FROLIC!

image79
Äntligen!! Matte har köp Frolic åt mig! Sist hon gjorde det var förra sommaren. Det är ju hundra år sen! Det är så himla gott. Jag får det inte så ofta eftersom matte säger att det inte är nyttigt, man kan få hål i tänderna. Huh? Det var det dummaste jag hört..

4H-gården

image77
Matte släpade iväg mig till Nydala 4H-gård i år igen. Första sommaren då jag var valp var jag där nästan varje dag. Det är inte så jättespännande. Jag måste gå kopplad hela tiden. Det skulle vara betydligt roligare om jag fick springa och busa med fåren!
image78
Nja.. jag vet inte om man kan lita på de där konstiga djuren. Bäst att morra lite.

Tiger med två grrr...

image75
Jo, det är väl rätt ok att busa med Tiger..

image76

Detta är då tant Norpan, Tigers storasyster. Det är sällan hon vill busa. Ibland när vi är i skogen kan hon springa lite, då är hon rolig. Snygg men lite läskig.. storlek ger respekt!


Lewis

image72
Det är inte bara husse och mattes kompisar som dyker upp när vi ska ha grillfest. Jag bjuder in mina kompisar jag också. Den här gången kom Lewis. Han är dubbelt så gammal som mig men vi hade jätteroligt!
Jag visade honom hur snabbt jag kan springa. Han blev döimpad och tyckte att jag måste va den snabbaste hunden i världen. Klart jag är! (Förresten på bilden skakar han på huvudet, inget annat. )
image74


Pressa

image68
Jag och Iggy har njutit av solen många dagar förra veckan. Det har varit tokvarmt!
image69
Smygreklam Björkishalsband.

image70
Tax som huvudkudde. Det tyckte inte Iggy var en bra idé.
image71
Mums mums!

Aaaaarrrrrr..

image67

Helgen

image63
Helgen har varit mycket bra. Kanske något för varmt ibland men annars mycket bra! I lördags tog vi en sväng på stan och spanade in lite folk. Fick smaka lite från mattes mjukglass som hon inte orkade äta upp. Gott!
image64
Sen gick vi på promenad med mattes kompis Frida. Hon styrde en vagn som det tydligen skulle finnas en människovalp i vid namn Tilda. Såg aldrig henne för hon sov hela tiden.
image65
Busa med Elsa har jag också gjort.
image66
Ikväll fick jag kexben från matte. Eller var det från Elsa? Det var bilder på henne på paketet.. konstigt.

Fredag e.m

image60
I e.m träffade vi Tiger igen. Den här gången fick jag hälsa på honom. Han är verkligen jätteliten!
image61
Jag och matte gick ingen promenad, istället har vi suttit ute på gräsmattan ett par timmar och spanat. Elsa kom ut efter ett tag. Då turades vi om att äta godis från matte och hennes husse Johan. Gott gott!
Tiger kom ut igen efter en stund. Han är liten och måste gå ut och kissa hela tiden.

image62
Man blir trött av frisk luft. Nu ska jag sova en stund.

Blommor och glass

image56
Vad gör du matte?
image57
Hej!

image58
Matte trodde inte att jag såg skatan i trädet. Klart jag gjorde, jag är ju en sighthound! Men orka bry sig om en fågel..
image59
När vi var på väg hem från våran kvällspromenad hörde jag en liten människovalp skrika/gråta i högan sky. Han hade visst tappat sin glass. Tråkigt för honom, gott för mig!

RSS 2.0